Zubni implanti: Najbolje rešenje za vaš osmeh!

Zubni implanti su idealno rešenje za vraćanje prirodnog izgleda osmeha, kao i samopouzdanja, u slučaju da vam nedostaje jedan zub ili više njih. Naš stručni tim stomatologa pruža vrhunsku uslugu ugradnje dentalnih implantata. Na raspolaganje vam stavljamo najnaprednije metode ugradnje uz najsavremeniju tehnologiju.

Želite sigurno i trajno rešenje za zdrav i savršen osmeh?

Zašto su zubni implanti najbolje rešenje?

Zubni implanti su najbolji izbor ako se suočavate sa problemom izgubljenog zuba, i to iz više razloga:

 • Zubni implantati rešavaju brojne probleme izazvane gubitkom zuba, kao što su otežano žvakanje, poremećaj govora i promene u izgledu lica.
 • Zubni implanti vraćaju narušeno samopouzdanje.
 • Zubni implantati pružaju potpunu rekonstrukciju osmeha i komforno žvakanje, bez obzira da li vam nedostaje samo jedan zub ili više njih.
 • Uz pravilnu negu i održavanje dentalni implanti mogu biti i trajno rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba.
 • Zubni implant je nadoknada zuba koja izgleda potpuno prirodno.
 • Implantati preventivno deluju na očuvanje kosti vilice.
 • Dentalni implantati štite okolne zube od pomeranja ili oštećenja.

Ugradnja zubnih implantata u ordinaciji Šumice Dental Studio

Zašto odabrati Šumice Dental Studio za ugradnju zubnih implantata? Postoji najmanje 4 razloga za to:

1. Iskusni tim stručnjaka. Naši stomatolozi specijalizovani su za ugradnju zubnih implantata i prate najnovije svetske trendove i tehnike.

2. Moderna oprema. Naša ordinacija je opremljena najnovijom tehnologijom koja omogućava preciznu dijagnostiku i planiranje tretmana. Imamo intraoralni skener, kao i mogućnost snimanja zuba na licu mesta.

3. Individualni pristup. Svaki pacijent je jedinstven, a mi preporučujemo tretman tako da se najbolje uklopi u vaše individualne potrebe. Vaše zadovoljstvo je naš prioritet.

4. Idealna lokacija. Šumice Dental Studio je idealno pozicioniran za sve one koji žive ili rade na teritoriji opština Zvezdara, Voždovac i Vračar, a dobro smo povezani i sa drugim delovima grada.

Zubni implanti: Najčešća pitanja pacijenata

1. Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su titanijumski šrafovi koji se postavljaju u vilicu kako bi se nadoknadio izgubljeni zub (ili više zuba). Oni predstavljaju čvrstu osnovu za protetsku nadoknadu. Najčešće su to navlaka za zube ili keramički most.

2. Kako funkcionišu zubni implantati?

Zubni implantati se nakon postavljanja u vilicu integrišu sa okolnim koštanim tkivom. Ovaj proces obično traje par meseci i zove se oseointegracija. Nakon što se implant integriše, na njega se postavlja protetska nadoknada – krunica, most ili proteza. Ako uslovi to dozvoljavaju, na implante se može odmah (imedijatno) postaviti most ili krunica!

3. Koje probleme rešavaju zubni implanti?

Implantati zuba rešavaju brojne probleme, uključujući gubitak zuba, smanjenje funkcionalnosti vilice, gubitak samopouzdanja zbog nedostajućih zuba i smanjenje koštane mase vilice.

4. Koje su glavne prednosti zubnih implantata?

Glavni benefiti zubnih implanta uključuju:

 • prirodan izgled i funkcionalnost,
 • dugotrajnost,
 • očuvanje okolnih zuba i koštanog tkiva,
 • poboljšanje oralnog zdravlja i samopouzdanja,
 • omogućavanje pacijentima sa nedostatkom zuba ili većeg broja zuba da izbegnu nošenje proteze tj. nadoknada koje se mogu skidati.

5. Koliko traju zubni implanti?

Ukoliko nakon ugradnje zubnog implantata pravilno održavate oralnu higijenu i dolazite na obavezne redovne kontrole, zubni implanti mogu trajati doživotno.

6. Da li postoje alternativna rešenja za zubne implante?

Da, postoji nekoliko alternativnih rešenja, kao što su zubni mostovi ili proteze. Međutim, zubni implanti se smatraju najoptimalnijim rešenjem jer pružaju dugoročno rešenje sa boljim estetskim i funkcionalnim rezultatima.

7. Da li sam kandidat za ugradnju zubnih implantata?

Postoje neke ređe situacije u kojima ugradnja implantata nije preporučljiva ili čak uopšte moguća. To su maligna i nedavna srčana oboljenja kao i ozbiljno kompromitivan imuni sistem.
Ako imate nedostatak vilične kosti, neko oboljenje desni ili ste pušač, to nisu idealne okolnosti za ugradnju zubnih implantata, ali nisu ni kontraindikacije.

Kada su u pitanju zubni implanti Beograd nudi veliki izbor ordinacija. Posetite baš Šumice Dental Studio i saznajte sve o prednostima zubnih implantata. Naš stručni tim će se pobrinuti da vaša poseta bude prijatna i da dobijete najbolje moguće rešenje za vaše potrebe.

Kontaktirajte nas za više informacija o zubnim implantima, njihovoj ceni i celom procesu. Vaš osmeh zaslužuje najbolju negu!