Ortodoncija - siguran put do lepog i zdravog osmeha

Ortodoncija – zvuči poznato ali niste sasvim sigurni šta ovaj pojam podrazumeva? Ortodoncija se zapravo odnosi na ispravljanje zuba. Naime, čak 70 posto ljudi ima neki problem sa nepravilnim rasporedom zuba u vilici. Ako i vi spadate u ovaj procenat, dozvolite da naši ortodonti vaš osmeh učine ne samo estetski lepim, već i da pažljivo biranom ortodontskom terapijom osiguraju i njihovo što dugotrajnije zdravlje.

Da “krivi zubi” budu prošlost, pozovite nas već danas i zakažite svoj pregled!

Na koji način se ortodoncija brine i za zdravlje zuba?

Ortodoncija je deo stomatologije zadužen za ispravljanje zuba kod odraslih i kod dece. Težnja ka savršenom osmehu je poslednjih godina i decenija postala neverovatno izražena. Ali postizanje pravilnog zagrižaja je jako važno i iz drugih razloga.

Kada je raspored zuba u vilici pravilan, onda se:

  • postiže optimalno žvakanje,
  • opterećenje zuba ravnomerno rasporedi,
  • olakšava i poboljšava održavanje oralne higijene,
  • smanjuje rizik od kvarenja zuba i obolevanja desni.

Sve ovo vodi ne samo ka estetski lepom izgledu zuba, već predstavlja i neprocenjivo ulaganje u njihovo zdravlje i adekvatnu negu.

Šta sve radi ortodont?

Ortodont vam pomaže da izaberete najbolji mogući način za ispravljanje zuba. Koja terapija će dati najbolje rezultate? To će odrediti stručnjak ortodoncije nakon pregleda, snimanja zuba i razmatranja svih važnih detalja kao i pojedinačnih želja i preferencija.
Najbolji ortodont u Beogradu ili bilo gde u svetu je onaj koji se ne samo stalno stručno usavršava i prati savremene tokove ortodoncije, već i gaji individualan pristup svakom pojedinačnom slučaju.

Prilikom izbora ordinacije za sprovođenje ortodontske terapije, nije naodmet uzeti u obzir i njenu opremljenost. U ordinaciji Šumice Dental Studio na primer možete obaviti i snimanje zuba, i to na više načina. Naime, na raspolaganju vam je ne samo digitalni aparat za snimanje zuba i vilice, već i intraoralni skener. Zahvaljujući ovom savremenom aparatu kod nas se uzimanje otisaka zuba radi izuzetno brzo, neverovatno precizno i potpuno komforno, za razliku od standardnog, pomalo neprijatnog, uzimanja otiska uz pomoć otisne mase. Intraoralno skeniranje vam takođe omogućava da lakše zamislite tok i krajnji rezultat ispravljanja zuba.

Ispravljanje zuba: 3 najčešće metode

Koji ortodontski aparat je najbolji? Najbolji je onaj koji najviše odgovara vašoj specifičnoj situaciji.

Fiksna proteza za odrasle i za decu

Kada je reč o ispravljanju zuba, ljudima je najčešće prva asocijacija – fiksna proteza. Mnogi je vezuju za tinejdžere, ali zapravo fiksnu protezu može nositi svako. Ovakva ortodontska terapija je obično malo dugotrajnija i iziskuje češće posete stomatologu, ali zato daje odlične rezultate.

Ispravljanje zuba folijama

Brzo ispravljanje zuba naravno nije moguće, ali uz folije za ispravljanje zuba prvi rezultati su dosta brzo vidljivi. Folije podrazumevaju ispravljanje zuba bez proteze. Lake su za održavanje, obično iziskuju nešto kraću terapiju i svakako su “udobnije” i estetski lepše od fiksne proteze. Međutim, pustite da vaš stomatolog odluči da li su one pravo rešenje za vaš problem.

Mobilna proteza za zube

Mobilni ortodonski aparati se vezuju za dečiju populaciju jer su najpodesniji za zube koji su još uvek u procesu rasta i razvoja. Ako se brinete da li bi vaše dete disciplinovano nosilo i održavalo svoje proteze za decu, dođite zajedno da se upoznamo i u opuštenoj atmosferi vam objasnimo da nošenje mobilne proteze nije bauk.

Ortodoncija Beograd - nikad bliže vama

Na lokaciji koja posebno odgovara stanovnicima Vračara, Voždovca i Zvezdare nalazi se ordinacija Šumice Dental Studio. Ortodoncija i mi smo zahvaljujući porodičnoj tradiciji već 35 godina na “ti”: rado ćemo vam pomoći da izaberete najpodesniju terapiju za vaše stanje zuba i vilice, vaš životni stil i uzrast, kao i za vaš budžet.