Izbeljivanje zuba - izaberite najbolju metodu

Izbeljivanje zuba ima za cilj dobijanje svetlije boje zuba. Iako zvuči kao potreba novijeg datuma, primenjuje se već dugi niz godina. U ordinaciji Šumice Dental Studio pratimo savremene trendove i biramo najbolje metode za beljenje zuba za vas.

Koji sve načini za izbeljivanje zuba postoje?

Postoji više metoda za izbeljivanje zuba:

  • Beljenje zuba kod zubara,
  • Izbeljivanje zuba folijom,
  • Preparati za izbeljivanje zuba koji se mogu kupiti u apoteci,
  • “Uradi-sam” beljenje.

Naš tim vam stoji na raspolaganju za svaki savet i pomoć prilikom biranja načina za beljenje zuba. A ono što volimo da uvek prvo napomenemo i posavetujemo je to da, idealno – i sa aspekta zdravlja vaših zuba i učinkovitosti njihovog izbeljivanja – priprema za izbeljivanje uključuje skidanje kamenca, peskiranje i poliranje zuba.

Ordinacijsko beljenje zuba - za one koji biraju sigurnost

Ovaj tip izbeljivanja zuba se u potpunosti obavlja u stomatološkoj ordinaciji, i efekat je odmah vidljiv. Zato ga preporučujemo pacijentima kojima su potrebni brzi rezultati.

U ordinaciji Šumice Dental Studio koristimo preparate na bazi vodonik-peroksida, koji su visoko efikasni u izbeljivanju zuba, a pritom ne oštećuju zubno tkivo. U zavisnosti od početne boje zuba, tretman može da traje i nekoliko seansi. Takođe, postoji mogućnost nastanka prolazne osetljivosti zuba i iritacije desni. Ovakvu vrstu izbeljivanja zuba preporučujemo i onima kojima folije iz nekog razloga ne odgovaraju (javlja im se gađenje i sl).

Kako izbeliti zube folijom?

U našoj ordinaciji nudimo i uslugu kućnog izbeljivanja – beljenje zuba pomoću folija. Ono podrazumeva individualne folije u koje se nanosi gel za izbeljivanje zuba. Izbeljivanje zuba folijom sporije postiže efekat, ali su dugoročni rezultati stabilniji, i mogućnost za nastanak osetljivosti manja.

Ovaj tretman zahteva dve posete stomatologu. U prvoj poseti uzimamo otisak, tako da su folije individualno rađene naspram vašeg otiska zuba (za razliku od konfekcijskih koje se kupuju u apoteci). Već u sledećoj poseti dobijate folije zajedno sa gelom i možete odmah početi da ih koristite!

Još 4 načina za izbeljivanje zuba

Sledeće preparate odnosno pribor za beljenje zuba možete naći u apotekama:

  • pasta za beljenje zuba,
  • set za izbeljivanje zuba (fabričke folije i gel),
  • trake za beljenje zuba, itd.

Ovi preparati su lako dostupni i mogu donekle izbeleti zube, ali im je potrebno daleko više vremena da ostvare svoj efekat.

Beljenje zuba kod kuce alternativnim metodama: da ili ne?

Često možete naći na internetu članke poput „Izbelite zube pomoću limuna i sode bikarbone za samo 2 minuta!“ Ovakav način beljenja ne samo da nije efikasan, već i oštećuje zubnu gleđ, te vam nikako ne bismo savetovali da belite zube na ovaj način.

Izbeljivanje zuba uz Šumice Dental Studio

Ako vam je za izbeljivanje zuba Beograd željena lokacija, na pravom ste mestu! Stomatološka ordinacija Šumice Dental Studio se nalazi na tromeđi između velikih beogradskih opština Vračar, Voždovac i Zvezdara.

Za izbeljivanje zuba cena varira i zato je najbolje da nas pozovete i zakažete posetu našoj ordinaciji, prvenstveno zato što se izbeljivanje zuba može obaviti samo kada su zubi i desni zdravi!