Snimanje zuba Beograd - sve što treba da znate

Ako vam je za snimanje zuba Beograd tražena lokacija, Šumice Dental Studio vam stoji na raspolaganju. Ne samo da se nalazimo na pristupačnoj i dobro povezanoj lokaciji, posebno praktičnoj za stanovnike Vračara, VoždovcaZvezdare, već se izdvajamo time što kod nas možete i obaviti snimanje zuba i dobiti kompletnu stomatološku uslugu.

Kompletna stomatološka usluga i snimanje zuba Beograd - sve na jednom mestu

Ako vam je ikada do sada zatrebalo snimanje zuba, Beograd je poznat po tome što ima posebne rendgen centre za tu svrhu, dok je oprema za snimanje zuba u sklopu stomatološke ordinacije nešto što možda ne biste očekivali.
Šumice Dental Studio nudi baš to – celokupnu stomatološku uslugu i snimanje zuba 2 u 1!
Naime, na jednom mestu vas čeka ordinacija sa čak 4 stomatološke stolice i stomatolozima čije uže specijalnosti pokrivaju širok spektar usluga.

Kada je potrebno snimanje zuba Beograd?

Snimanje zuba Beograd je neophodno u raznim situacijama, od lečenja pojedinačnog zuba do planiranja ortodontske terapije. Zub, zube ili celu vilicu ćete snimiti samo na zahtev stomatologa, nikako na sopstvenu ruku. Snimak zuba pomaže stomatologu da postavi pravu dijagnozu i od neprocenjive je važnosti za:

  • otkrivanje ili potvrđivanje kvara,
  • praćenje daljeg lečenja zuba,
  • praćenje parodontopatije i stanja vilične kosti,
  • otkrivanje cisti i tumora (nekada i slučajno),
  • otkrivanje urođenih anomalija,
  • praćenje razvoja zuba i eventualnu odluku o vađenju umnjaka,
  • započinjanje ortodontske terapije,
  • planiranje ugradnje implantata.

Šta je ortopan, a šta ortopantomogram?

Znate da ortopan ima neke veze sa snimanjem zuba ali niste sigurni kakve? U pravu ste! Ortopan snimak je snimak na kom se vide svi zubi i obe vilice u potpunosti, sa sve viličnim zglobovima. Ortopantomogram (opt snimak) je samo duži naziv za isto to.

Snimanje zuba Beograd: Digitalni ortopan snimak

Koje su indikacije za ortopan snimanje zuba?

Ako u vilici postoje zubi koji nisu iznikli, digitalni ortopan omogućava da se vide i oni. Stomatolozima je zato ortopan digitalno snimanje zuba posebno korisno kada žele da procene situaciju sa umnjacima.

Takođe, ortopan igra značajnu ulogu u planiranju nošenja fiksne proteze ili postavljanja implantata.

Upotreba ortopana seže i van granica stomatologije budući da može otkriti infekciju sinusa ili pak prelom vilične kosti.

Ako vam je za ortopan Beograd odgovarajuća lokacija, kod nas možete napraviti ortopan snimak vrhunskog kvaliteta!

Da li je moguće snimiti samo jedan zub?

Naravno! Ordinacija Šumice Dental Studio poseduje aparat za digitalno snimanje zuba (za snimanje svih zuba, snimanje vilice i viličnih kostiju), kao i digitalni aparat za snimanje pojedinačnih zuba.

Ukoliko niste naš pacijent već vam treba samo snimanje zuba i vilice, tu smo! Poslaćemo vaš snimak vašem doktoru na e-mail adresu ili na vašu ličnu e-mail adresu. Ne štampamo snimke na foliju, sve je digitalno.
Dođite, vidite, snimite pa možda i postanete naš pacijent kada vidite koliko je praktično da na jednom mestu možete obaviti celokupnu dijagnostiku i lečenje. Snimanje zuba Beograd je naša uska specijalnost – stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i dileme u vezi sa snimanjem zuba.